Vergeet niet om branddetectie aan te schaffen in je nieuwe woning

branddetectie

Bij een verhuizing zijn er een hoop belangrijke dingen die door de hectiek vergeten worden Helaas kan dit vervelende gevolgen hebben, hierom is het verstandig om van tevoren een checklist te maken. Eén van de belangrijkste stappen op deze checklist is het aanschaffen van branddetectie. Een goede brandmeldinstallatie in huis is noodzakelijk. Het kan levens van mensen en dieren redden. 

branddetectie

Brandmelders met de ASA technologie

Brandmelders behoren tot de producten die je niet vaak aanschaft. Hierdoor is de kans vrij klein dat je op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen van brandmeldinstallaties. Er is een nieuwe ontwikkeling in deze industrie waar je mogelijk veel aan hebt. Hierdoor zul je namelijk geen valse alarmen van je brandmelder krijgen. Deze technologie heet de ASA technology. Het is een technologie waarbij de brandmelder niet alleen op de hoogte is van de rook in een ruimte, maar ook van de temperatuur. Hierdoor kun je dus gerust koken en roken in huis zonder dat het brandalarm afgaat.

Het voordeel van brandmelders met de ASA technologie

Naast het bovenstaand genoemde voordeel is het bij brandmelders met de ASA technologie ook mogelijk om de zogeheten parameter settings van de brandmelder aan te passen. Hiermee is het mogelijk om het brandalarm aan te passen aan de komende omgevingsvoorwaarde. Zo kun je een brandmelder optimaal instellen voor brandgevoelige ruimtes, zoals cleanrooms. De rookmelder is ook inzetbaar in ruimtes met andere stoorfactoren. De stoom op een badkamer of bij een kookplaat worden herkend waardoor de melder niet afgaat.