Social media en de voor- en nadelen

Social media platformen worden steeds vaker gebruikt. De verschillende kanalen worden niet alleen gebruikt in Nederland, maar over heel de wereld. Er zijn enorm veel gebruikers wereldwijd te vinden. Dat is ook logisch. We leven in een tijdperk vol technologie. Je kan hierbij niet achterlopen uiteraard. Niet alleen jongeren en ouderen zijn te vinden op social media. Ook veel bedrijven, influencers en organisaties kun je tegenwoordig vinden op social media. Vaak is het gebruik van social media voor zulke bedrijven en organisaties een grote taak. Daarom kunnen zij social media beheer uitbesteden. Bij social media beheer uitbesteden worden de taken met betrekking tot social media uit handen genomen.

De voordelen van social media

Social media kent vele verschillende voordelen. Een van de voordelen is dat social media laagdrempelig is. Verder is het erg eenvoudig om bijvoorbeeld informatie te delen. Je kunt dan ook informatie delen in verschillende vormen. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld tekst te gebruiken, maar je kunt ook gebruik maken van een foto of een video. Je bent hier helemaal vrij is. Verder is het makkelijk om social media te gebruiken. Tegenwoordig loopt iedereen met een smartphone. Je kunt de apps van de verschillende social media-accounts downloaden. Zo kun je ieder moment van het dag even scrollen door de apps. Ook kunnen sommige mensen makkelijker vrienden maken op het internet dan in het echte leven.

De nadelen van social media

Naast de voordelen van social media, kent social media ook nadelen. Social media is in de meeste gevallen openbaar. Je kunt kiezen wat je post, wie dat kunt zien en het is mogelijk om zelfs mensen af te schermen. Toch is social media erg openbaar. Hierdoor heb je dan ook minder privacy. Verder kan social media nadelig zijn voor bijvoorbeeld je prestaties op het werk of tijdens het studeren. Veel jongeren zijn verslaafd aan social media. Dit kan ervoor zorgen dat ze slechtere cijfers halen op school. Social media kan erg tijdrovend zijn.