Het belang van zoekmachine optimalisatie

zoekmachine optimalisatie

Als je een website hebt, dan heb je graag dat die wordt bezocht. Indien je de website voor commerciële doeleinden hebt, dan moet die geld voor je opleveren. Op welke manieren komt men bij je website terecht en wat is het belang van zoekmachine optimalisatie.

Hoe komt men bij je website terecht

Er zijn diverse manieren waarop men bij je website terechtkomt. Je kunt reclame maken. Iemand hoort over je website van een ander persoon. Men kan op een andere website over die van jou lezen. Er zijn blogs die met name daarvoor worden opgezet. Artikelen over bedrijven worden geplaatst met elk een link, backlink genoemd, naar zijn website. Via zo’n backlink kan men rechtstreeks op je website terechtkomen. Ook komt men met backlinks hoger in de zoekresultaten van zoekmachines. De laatste manier die we hier noemen, en de meest belangrijke, is dat men zoekt met een zoekmachine en zo je website vindt.

zoekmachine optimalisatie

Rol van zoekmachines

Een zoekmachine wordt gebruikt om informatie op het web te vinden. Naast een zoekmachine is er een systeem dat continu het web afzoekt en informatie opslaat. Dat heet indexeren. Als een zoekmachine zoekwoorden ontvangt, dan gebruikt die machine die woorden, de index, weegfactoren en een algoritme om zoekresultaten te selecteren en te tonen. Men gebruikt zoekmachine optimalisatie, in Engels Search Engine Optimization (SEO), om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen.

SEO

Behalve backlinks omvat SEO andere aspecten. Bij het maken van je website dien je al rekening met de werking van zoekmachines. Zoekwoorden, die men zou kunnen gebruiken als men een website als die van jou zoekt, dienen goed gedoseerd in de tekst van je website voor te komen. Je website dient heel toegankelijk te zijn, nuttige informatie te bieden en dient voor de structuur op een goede manier gebruik te maken van html segmenten als title, headers en meta.

Conclusie

Het uiteindelijk belang van het optimaliseren is meer bezoekers naar je website te krijgen en zo meer omzet te maken.