Wat bedoelen mensen met banner Ads?

display advertenties

In de tijd van nu hoor je steeds vaker voorbij komen wat een banner Ads nou inhoudt eigenlijk. Het is een soort zoekmachine voor een advertentie die wordt weergegeven op een website. De advertentie waarop je daarna kunt gaan klikken bestaat uit meerdere afbeeldingen of een video. Als dit is gebeurd wordt er daarna een nieuwe pagina ingeladen en door deze banners wordt er dus reclame gemaakt voor een bepaald product of dienst. Maar wat heeft banner er mee te maken? Een banner is iets wat als doel heeft een bezoeker aan te gaan trekken naar een website en te laten verleiden om erop te klikken. Dit wordt onder andere gedaan om iets aantrekkelijker te gaan maken en daarna hiermee de kijker te gaan overtuigen om hierop te gaan klikken. Veel van deze banners worden van zelf gekozen en maken campagnes bekend via servers.

Wat kun je allemaal gaan doen met banners?

Je hebt er veel diverse mogelijkheden die je kunt doen met banners om advertenties te laten maken. Maar niet alleen om te laten maken, maar ook om te laten verleiden om hierop te gaan klikken. Er zijn meerdere mogelijkheden die erg vaak gebruikt worden om banners te gaan promoten. De verkoop wordt bij veel diensten en producten gestimuleerd. De bekendheid hiervan van een merk of website kan worden aangetoond. Ook is een promotie spelletje of andere app iets wat je veel voorbij ziet komen. Ook kunnen er speciale aanbiedingen en lichten uitvallen zodat er een plaats meer op gaat vallen.

Wat haal je uit een advertentie?

Als je een website beheert waar een advertentie op wordt vertoond kun je hier een bedrag voor krijgen voor banners van de aanbieders. Dit is iets wat in feite niet anders dan een advertentie in een tijdschrift is op papier. Als je een aanbieder gaat laten bepalen welke banner je het beste kan gaan aansluiten bij bezoekers dan is dit mogelijk om te filteren als website-eigenaar. Je zou dan kunnen gaan kiezen om geen advertenties voor seksuele producten of diensten te kiezen voor op je website. Als je bijvoorbeeld een website hebt gericht specifiek op spelletje wil je natuurlijk geen reclame krijgen om een auto te gaan aanschaffen. Als je producten verkoopt voor baby’s dan doen volwassenen dit dus moet je ervoor proberen te zorgen dat de advertentie te maken hebben met iets wat aantrekkelijk kan zijn voor volwassenen.