Post HBO opleidingen: Welke kun je kiezen?

Voor mensen die na hun HBO opleiding nog op zoek zijn om hun vaardigheden nog beter onder de knie te krijgen, zijn er nu ook post HBO opleidingen waar je uit kunt kiezen. Die zijn speciale opleidingen die gemaakt zijn voor mensen met een HBO achtergrond en nog niet precies weten waar ze naar toe willen met hun carrière, of mensen die gewoon hun vaardigheden willen verbeteren, dat is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn verschillende post hbo opleidingen waar je uit kunt kiezen. Wij bespreken ze hier.

De Kindercoach opleiding

Werk jij graag met kinderen? Dan is de opleiding kindercoach zeker wat voor jou. Deze opleiding is gericht op het coachen van jonge kinderen. Tijdens de opleiding wordt er eerst gefocust op echt de basis coaching vaardigheden. Je leert dus echt te weten te komen wat het inhoud om als coach te werken. Vervolgens ga je leren hoe je dit toepast om kinderen. Coachen voor kinderen is natuurlijk weer iets heel anders dan het coachen van volwassen mensen. Dit is weer iets heel anders dat je moet leren om onder de knie te krijgen.

Loopbaancoach opleiding

Een andere post hbo opleiding waar je uit kunt kiezen is de loopbaancoach opleiding. Dit is weer iets heel anders dan een kindercoach opleiding waar we het net over hadden. Bij deze opleiding leer je echt om iemand te begeleiden in zijn of haar persoonlijke ontwikkelen. Iemand die niet weet wat die in het leven wilt ga jij leren bijsturen. Best een bijzondere functie natuurlijk, want je kunt iemand zijn of haar leven totaal veranderen als jij deze goed weet te begeleiden.