Goed voorbereid het nieuwe schooljaar in!

Momenteel is de zomervakantie aangebroken voor de meeste scholieren. Een periode waarin we niet aan school hoeven denken en we heerlijk even op kunnen laden, voordat het nieuwe schooljaar weer begint. Hoewel de zomervakantie best een aantal weken duurt, gaat het sneller voorbij dan gedacht. Daarom is het goed om je ondertussen vast voor te bereiden op het komende schooljaar, voordat je straks alles op het laatste moment moet regelen. Wij geven je graag een aantal tips, waarmee jij goed voorbereid het schooljaar ingaat!

Boeken

Ten eerste is het goed om te checken welke boeken je nodig hebt. Meestal krijg je van school een lijst mee of kun je deze in het online portaal opzoeken. Deze boeken kun je in de zomer vast bestellen, zodat je ze op tijd binnen hebt voor het nieuwe schooljaar. Je kunt de boeken nieuw kopen of tweedehands, waardoor je geld zal besparen. Check hierbij ook het lesmateriaal keuzevakken voor het komende schooljaar. Het kan zo zijn dat je hier zelfstandig nog materialen voor moet regelen.

Schooltas

Naar school gaan doe je natuurlijk niet zonder een goede schooltas. Vaak kun je een aantal boeken kwijt in je kluis, maar zeker tijdens de eerste weken neem je vaak een grote hoeveelheid aan spullen mee naar school. Om ervoor te zorgen dat je geen rugklachten krijgt, is het verstandig om te investeren in een goede schooltas. Een goede schooltas is gemaakt van stevig materiaal en hang je over beide schouders. Zo is het gewicht van de tas eerlijk verdeeld over je schouders en kan de tas minder makkelijk slijten.

Schoolgerei

Voor elk vak zul je aantekeningen moeten maken en daarom is het goed om vast schoolgerei in te slaan. Hiermee bedoelen we schriften, pennen, potloden en een etui. Als je thuis een voorraadje hebt liggen, kun je hier het hele schooljaar mee vooruit. Er zijn tegenwoordig genoeg leuke blocknotes en schriften te koop, waardoor je ook nog eens in stijl je aantekeningen kunt maken!