Een seo check google voor een betere ranking

seo check google

Het is je misschien wel eens opgevallen dat een zoekopdracht vaak duizenden pagina’s heeft, hierdoor is het dan ook nodig voor een zoekmachine zoals google om onderscheid te maken tussen websites en degene die het beste passen bij een zoekopdracht en de beste webpagina’s hoger te zetten in een bepaalde zoekopdracht. In de wereld van seo praten we hierover een ranking, dit is eigenlijk een soort van cijfer wat een zoekmachine zoals google jouw website geeft, aan de hand van deze ranking wordt dan ook voor een deel bepaald hoe hoog jouw website aan een bepaalde zoekopdracht staat. Nu kan je natuurlijk een hele goede ranking hebben maar dit betekent niet dat jij op een zoekopdracht die niks te maken heeft met jouw website bovenaan komt. Er wordt voor de ranking gekeken naar een hoop verschillende dingen, aan de hand van een seo check google kan je als het ware een soort van nep ranking krijgen waarbij je alle verbeterpunten van jouw website te weten komt.

Online tools

Er zijn verschillende manieren en tools waardoor jij en seo check google kan uitvoeren, een van de manieren waarop jij een seo check kan krijgen is na de hand van een online tool. Bij dit soort tools kan je als het ware jouw website opgegeven of invoeren, vervolgens kijkt deze tool naar allerlei technische dingen van jouw website. Hierdoor krijg jij aan het einde een soort van verslag, in dit verslag staat bijvoorbeeld het aantal backlinks naar jouw websites maar ook of er bepaalde headers of iets anders verkeerd zijn. Hier kijkt google dan ook allemaal naar.  

Gratis 

Je hebt online verschillende online tools die je vindt wanneer je zoekt naar een seo check google, een paar van deze checks zijn dan ook gratis. Nu kan je deze natuurlijk gebruiken om een standaard check te krijgen voor een bepaalde webpagina, het is niks mis mee maar in veel gevallen krijg je niet alle informatie die je nodig hebt voor een goed beeld. Je krijgt vaak maar de standaard informatie te weten en het gaat dan ook per pagina, wanneer je een kwalitatief goede check wilt met alle informatie die nodig is kan je beter een betaalde versie doen bij een online marketing bedrijf gespecialiseerd in google.

Na een check 

Een seo check google kan dus een hoop informatie rondom jouw website met betrekking tot seo achterhalen. Hierna is het natuurlijk niet klaar, in veel gevallen kan je nu aan de hand van de resultaten jouw pagina optimaliseren. Hierdoor wordt jouw website beter ingericht voor seo en dit is dan ook een van de taken die te maken heeft met seo en noemen ze ook wel website optimalisatie.