Typo 3 CMS; succesvol en constant in ontwikkeling

Het Typo 3 Content Management Systeem (CMS) bestaat uit software dat al sinds 1997 in ontwikkeling is. Toen al was de Deen Kaspar Skårhøj ver op zijn tijd vooruit door een systeem te bouwen waarmee klanten zelf het design en de configuratie van hun website kunnen beheren. Vandaag de dag heb je de keuze uit meer dan 1200 CMS’en, maar Typo 3 blijft één van de grootste en populairste. Dit heeft het mede te danken aan een sterke community met meer dan 100.000 leden.

Constant in ontwikkeling

Typo 3 is een Open Source CMS, wat betekent dat gebruikers de software altijd kunnen aanpassen en verbeteren. De community van Typo 3 staat bekend als zeer bedreven en deze dragen actief bij aan de ontwikkeling van de software. Als jij kiest voor Typo 3, dan weet je dus dat je software altijd actueel is en dat je inspraak hebt in wat je ermee kan. Dit houdt vaak wel in dat er regelmatig updates gedaan worden, wat impact kan hebben op de werking van je website.

Wel of geen Typo 3?

Als je een grote en complexe website nodig hebt, dan is Typo 3 ideaal. Je krijgt als beheerder vele opties ter beschikking en je hebt dus grote vrijheid. Hierdoor kan het ook lastig zijn om het gebruik ervan onder de knie te krijgen, dus houd daar rekening mee. Voor kleine websites is Typo 3 allicht wat te grootschalig.