Slachtoffer van een sanering? Regel een outplacementtraject

outplacementtraject

Hoe gewaardeerd en geliefd je ook bent op de werkvloer en hoe goed je perspectief bij een werkgever ook mag zijn, in principe is het altijd mogelijk dat je op een zeker moment toch gedwongen het bedrijf moet verlaten. Er van uitgaande dat dit niet als gevolg van een conflict is, zou dit kunnen bij bijvoorbeeld een reorganisatie, een sanering of een bezuinigingsoperatie. Het is buitengewoon vervelend dat dit soort dingen soms gebeuren bij bedrijven, maar als je rationeel blijft nadenken is het toch zaak al zo vroeg mogelijk de naderende realiteit te erkennen. Dit geeft je namelijk de kans om ook al snel aan een outplacementtraject te beginnen. Van outplacement is het hoofddoel het vinden van een nieuwe geschikte baan. Echter is dat lang niet het enige dat bij een outplacementtraject komt kijken. 

outplacementtraject

Een compleet outplacementtraject bestaat uit deze onderdelen

Wanneer je via je huidige werkgever een outplacementtraject aangaat, dan zou dit kunnen bestaan uit de volgende onderdelen:

• Ten eerste wordt aandacht besteed aan hoe jij tegenover je aankomende ontslag aankijkt. Voor veel mensen is dit namelijk een ingrijpende gebeurtenis om te verwerken, iets waar je dan ook tijd en ruimte voor moet krijgen.

• Tijdens of na het verwerken is het tijd om jezelf goed te analyseren. Wil je verder op het huidige carrièrepad, of maak je gebruik van de huidige situatie en kies je voor een loopbaanverandering? 

• Als je weet wat je wilt en je hebt je eigen competenties op een rijtje, dan is het tijd om je op de huidige arbeidsmarkt te gaan oriënteren. 

• Je wordt geassisteerd bij het opzetten van een nieuw CV en een sterke sollicitatiebrief. Ook kun je training krijgen in het voeren van sollicitatiegesprekken.

• Hierna is het tijd om daadwerkelijk te gaan solliciteren. Ook bij deze stap kan een outplacementbureau je hulp verlenen.