Rolcontainers: waar op letten?

Ze kunnen heel erg van pas komen wanneer je een keer meer huisafval hebt dan je gewend bent. Vlak voor of na een verhuizing blijft er bijvoorbeeld veel afval over dat je toch ergens kwijt moet. Niet alleen particulieren, maar juist ook bedrijven kennen dit soort situaties goed. Wanneer een afdeling verhuist of er een kantoor is opgeknapt moet er meestal een heleboel rommel worden afgevoerd. Het kan dan slim zijn om één of meerdere rolcontainers te huren. We vertellen je graag waar je op moet letten.

De grootte

Rolcontainers zijn er in allerlei vormen en maten. Je hebt bijvoorbeeld de bekende kliko’s in 240 of 360 liter versies. Deze passen gemakkelijk door een deur. Een mooie tussenmaat zijn de bakken van 660 liter. Daar passen ongeveer 11 vuilniszakken in en dan nog past deze rolcontainer zijwaarts precies door een deuropening. Wanneer u nog veel meer afval moet verzamelen zijn er ook de grote maten van 1100 en 1700 liter. Daar passen respectievelijk 19 of 29 vuilniszakken in. Op basis hiervan kunt u zelf waarschijnlijk goed inschatten welk formaat u nodig heeft. We raden in ieder geval altijd aan om een groter formaat te nemen, zodat er altijd iets extra’s bij past.

Makkelijk zat

Veel bedrijven die deze rolcontainers verhuren zorgen ervoor dat u van alle gemakken wordt voorzien. Dat houdt in dat ze de containers komen brengen en weer ophalen wanneer deze vol zijn. Zo hoeft u zelf niets meer te doen dan het afval in de container gooien. Makkelijker kan eigenlijk niet.

Even regelen

Dus, ga je een goedkope rolcontainer huren? Bovenstaande informatie helpt je alvast op weg. Veel succes!

Maatschappelijk verantwoord

Vaak wordt afval door de inzamelbedrijven gescheiden en gerecycled. Indien je dit belangrijk vindt raden we altijd aan om hierover vooraf te informeren bij het verhuurbedrijf. Dan weet je precies hoe zij hiermee omgaan.