Wil jij een lening overzetten? Gebruik dan deze tips!

lening overzetten

Heb je in het verleden een lening afgesloten, maar wil je die graag overzetten omdat er nu gunstiger opties beschikbaar zijn? Dan is dat in veel gevallen mogelijk. Maar waar kun je terecht voor het overzetten van een lening? En waar moet je zoal op letten als je een bestaande lening overzetten wilt? In dit blog gaan we op deze vragen in en geven we je een aantal praktische tips om slim je lening over te zetten.

Let op de hoogte van eventuele oversluitboetes

Wil je een lening overzetten die al wat langer loopt? Dan is de kans groot dat je een boete moet betalen als je de betreffende lening oversluiten wilt. Voordat je tot het oversluiten van de lening overgaat, is het dan natuurlijk belangrijk om te bepalen of de hoogte van de boete wil aantrekkelijk is. Reken daarom goed uit of je uiteindelijk voordeliger uit bent, met inbegrip van de betreffende boete, of niet. Het kan zo maar zijn dat het boetebedrag zo hoog is, dat je lening overzetten geen enkele zin heeft.

Kies voor de juiste looptijd bij het oversluiten

Over het algemeen geldt dat een lening oversluiten met een wat kortere looptijd relatief voordelige is dan bij een langere looptijd. De rente is immers lager, je lost versneld af over een kortere tijd. Mogelijk moet je in de eerste periode wat meer aan aflossing betalen. Maar dit wordt al snel minder, omdat je met een kortdurende looptijd een stuk vlugger aflost. Ideaal toch?

lening overzetten

Vergelijk meerdere kredietverstrekkers met elkaar

De ene kredietverstrekker is de andere niet. De voorwaarden, rentepercentages en het boetebeleid kunnen per partij subtiel verschillen. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden en onmogelijkheden die er bij diverse financiers zijn. Dit kun je zelf doen door onderzoek naar de voorwaarden. Maar je kunt ook een betrouwbare vergelijkingssite bezoeken om de beste deal te vinden. Door grondig onderzoek te doen, kun je uiteindelijk véél geld besparen. Dus neem dit advies serieus.

Een financieel adviseur levert vaak veel op

Heb je een financieel adviseur? Schakel hem of haar dan in voor advies. Als experts weten deze bemiddelaars waar er winst te behalen valt!