Werkschoenen kopen: hier moet je op letten

werkschoenen.shop

Werkschoenen zijn belangrijk voor meerdere beroepen. Er zijn zelfs sectoren waarin het dragen van verantwoorde werkschoenen verplicht is. Wil jij werkschoenen kopen maar heb je voor het eerst een baan in jouw sector en heb je geen idee waar je op moet letten? Met deze tips kom je al een heel eind. 

Bepaal de schoen per branche

Wat voor jou ideaal is als het om werkschoenen gaat, is afhankelijk van de branche. Iemand die op een bouwplaats werkt, doet er bijvoorbeeld goed aan om schoenen aan te schaffen met een extra stevige neus. Deze worden dan vaak verstevigd met bijvoorbeeld een extra sterk soort kunststof. Vroeger was dat nog vaak staal, maar dat is nu niet meer aan de orde. Het leverde risico’s op. Die versterkte neus is er nog altijd wel.

Goede lichaamshouding

Werk jij echter in de horeca of in een ziekenhuis, dan is niet zozeer die neus belangrijk. Wel is het heel belangrijk dat je het lichaam zo min mogelijk belast. Mensen die in de horeca of de zorg werken, staan erg veel op hun voeten. Ze staan ook geregeld stil. Nu denk je wellicht dat mensen daarvoor gemaakt zijn, maar 8 uur op een dag op je benen staan is voor niemand goed. Het kan er zelfs voor zorgen dat je sneller moeite krijgt met lopen op latere leeftijd. Dan is het dus juist heel belangrijk dat je gaat voor werkschoenen die goede versteviging bieden in de vorm van bijvoorbeeld een ergonomische zool. Je zou zelfs schoenen op maat kunnen laten maken als je wil.

werkschoenen.shop

Vocht en warmte

Je voeten worden gedurende de dag warm. Dat is niet gek, en overkomt iedereen. Je kunt dan ook gaan zweten. Om te voorkomen dat je daar last van krijgt, heb je werkschoenen nodig die goed ademen. Ze hebben dan een vochtafvoer en warmte regulering die bedoeld zijn voor voeten die erg heet worden gedurende de dag.