Wanneer re-integratie spoor 2

Wanneer een werknemer langdurig afwezig is door ziekte, is het vaak niet mogelijk om terug in de functie bij hetzelfde bedrijf te komen. Dan zijn er twee manieren waarop de werknemer terug een bedrijf in kan komen. Met een re-integratie spoor 1 traject gaat de medewerker weer aan de slag in het oorspronkelijke bedrijf, maar in een andere functie. Met een re-integratie spoor 2 traject wordt er gezocht naar een passende plek buiten het oorspronkelijke bedrijf. Hiervoor schakel je een partner in om het traject prettig te laten verlopen.

Persoonlijke aandacht bij re-integratie spoor 2

Op deze pagina vind je een specialist op het gebied van re-integratie spoor 2 trajecten. Het bedrijf is kleinschalig en kan daardoor volledige aandacht besteden aan de werknemer. De aanpak is daardoor persoonlijk en kan per persoon op maat gemaakt worden. Eerst wordt gezocht naar de dingen waar de werknemer tegenaan loopt en waar hij of zij energie van krijgt of juist rust in vindt. Het is de bedoeling om zo de passie en drive van de werknemer te vinden of hervinden, zodat hij of zij op een juiste plek terecht kan komen. Doordat er één trajectbegeleider is voor de re-integratie spoor 2 kan de re-integratie optimaal gerealiseerd worden.

Voordelen

Met deze trajectbegeleider wordt elke twee weken een afspraak gemaakt op een spreeklocatie in de regio van de werknemer. Re-integratie spoor 2 bij dit bedrijf heeft als kernaspecten snelheid, daadkracht en duidelijkheid. Vooraf wordt een kennismakingsgesprek gevoerd en een intakegesprek waarbij verslag gelegd wordt. Ook wordt er een dossiercheck uitgevoerd door een arbeidsdeskundige. Er wordt ondersteuning geboden bij de WIA-aanvraag en het UWV bezoek. Tot slot krijgt de werknemer toegang tot de vacaturezoekmachine.