Tips voor een industrieel interieur

Tegenwoordig zijn er veel interieurstijlen waar je uit kan kiezen. Zo kun je gaan voor een landelijk interieur, maar ook een Scandinavisch of een moderne stijl. Een van de meest gekozen interieurstijlen is toch wel het industriële interieur. Maar wat maakt deze stijl nu zo populair en hoe richt je je huis mooi in volgens deze stijl? Je leest het hier!

Wat is een industrieel interieur?

De industriële stijl is vooral kenmerkend door het stoere karakter. Het is ideaal om te combineren met meerdere interieurstijlen én het past bij zo goed als alle woningen. Een industrieel interieur is vooral ingericht met natuurlijke en rauwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan steen, staal, beton en hout. Ook de kleuren zwart, wit en grijs komen veel terug. Dit is in ieder geval de basis. De rest van het interieur kun je aanvullen met fellere kleuren en andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan fluwelen kussentjes in de kleur okergeel. Zo maak je een ruimte al een stuk minder somber en ongezellig. Hiernaast zie je veel accessoires met glas. Denk bijvoorbeeld aan een mooie stalen vitrinekast met daarin leuke kaarsjes. Ook ruw afgewerkte kleden en mooie kamerplanten laten het interieur goed tot zijn recht komen.

Verlichting

Ook verlichting speelt een belangrijke rol. Industriële verlichting heeft een robuuste uitstraling. Dit komt doordat de lampen meestal zijn gemaakt van metaal of staal. De meest bekende variant is de fabriekslamp. Deze dient als een echte eyecatcher in de woning. Het is een vrij grote lamp die er onbewerkt uitziet. Verder heb je veel plafondlampen, hanglampen en sta-lampen voor een industrieel interieur. Deze lampen zijn ook vrij groot en robuust, waardoor je een ruimte ongetwijfeld karakter geeft! Voor de kleinere ruimtes zijn er ook minder uitbundige varianten verkrijgbaar. Voor industriële verlichting kun je een kijkje nemen bij grote verlichtingswinkels, zoals Domotica.