Een receptioniste is belangrijk voor ieder bedrijf. Zelfs in tijden waar veel vanuit huis gewerkt wordt. De receptioniste zorgt namelijk dat iedereen vriendelijk ontvangen wordt. Of dat nu op locatie is of aan de telefoon. Dat betekent niet alleen dat de receptioniste vriendelijk gedag moet zeggen. Je moet in deze functie ook administratieve taken uitvoeren en de mensen die je bellen of het bedrijf binnenkomen verder helpen. Een gastvrije houding en communicatieve vaardigheden zijn dus cruciaal. Je leert meer over de baan van receptioniste tijdens de opleiding receptioniste/telefoniste van Fabius opleidingen.

Inhoudelijk

Die opleiding duurt bij Fabius 20 weken. In 6 maanden ben je daarmee helemaal klaar voor het werk van een receptioniste. Laat die term je niet misleiden, want een receptionist hoeft niet per se een vrouw te zijn. Tijdens de opleiding worden drie onderwerpen behandeld. Allereerst is dat toetsenbordvaardigheid, want dat is nu eenmaal noodzakelijk voor het administratieve onderdeel. Daarna ga je aan de slag met de belangrijkste programma’s van MS Office, zoals Word en Excel. Tot slot leer je meer over de kantoorpraktijk. Dat heeft ook te maken met internet en social media. Zo ben je klaar voor de functie van receptioniste en heb je een diploma hiervoor.

Praktisch

Je volgt voor een half jaar lang iedere week een les en maakt daarnaast huiswerk. Die les per week duurt 3 uur en begint om 9 uur in de ochtend of om 7 uur in de avond. Fabius opleidingen heeft wel meer dan 50 leslocaties. Je kunt vaak dus gewoon bij jou in de regio terecht voor je lessen. Je kunt de opleiding receptioniste daarom ook prima combineren met je werk of huishouden.