Incassobureau Arnhem: de beste optie

Op een incassobureau Arnhem kun je een beroep doen als je te maken krijgt met een rekening die onbetaald blijft. Vrijwel iedere consument, bedrijf of overheidsinstantie krijgt een keer te maken met zo’n situatie. Denk hierbij aan een levering van een product dat niet betaald wordt of een lening die niet wordt terugbetaald. Maak een goede keuze voor een betrouwbaar incassobureau in Arnhem, of het nu voor een eenmalig dossier is of voor meerdere dossiers op verschillende momenten.

Leg de betaaltermijn vast

Het is verstandig om als eerste stap de betaaltermijn goed vast te leggen. Het maakt niet uit of het gaat om een eenmalige factuur of om periodieke facturen. Zorg dat het betaaltermijn duidelijk is vastgelegd en de debiteur hiervan ook op de hoogte is. Vervolgens zijn duidelijke afspraken omtrent de prijs en de hoeveelheid uiteraard belangrijk. Doordat deze afspraken duidelijk op papier staan en gecommuniceerd worden met de debiteur, ontstaat er geen duidelijkheid en kan de debiteur zich voorbereiden op het verrichten van de betaling. 

Voor bedrijven is meestal 14 of 30 dagen het standaard betaaltermijn. Overheidsinstellingen daarentegen hanteren vaak 60 of 90 dagen betalingstermijn. Als de termijn verlopen is kun je eenvoudig over gaan tot acties, zoals een herinnering sturen, de debiteur bellen of de debiteur aanmanen. Incassobureau Arnhem kan jou hierbij helpen. 

Incassobureau Arnhem inschakelen

Een vordering kan uit handen worden gegeven als deze zogenaamd ‘direct opeisbaar’ is en dus nadat de betaaltermijn verstreken is. Voor je klantrelatie is het verstandiger om eerst zelf jouw debiteur te herinneren en zo nodig aan te manen. Als je naar het juridische gedeelte kijkt dan is er alleen een ingebrekestelling nodig. Het overkomt ons allemaal weleens dat we een factuur vergeten, waardoor het voor jouw klantrelatie beter is om eerst te herinneren. Zo kan de klant de achterstallige betaling eenvoudig oplossen en heb jij geen extra juridische kosten. 

Het incassobureau Arnhem inschakelen kun je na de aanmaning doen of na de ingebrekestelling. Let er wel op dat je in de aanmaning conform de Wet Incassokosten de juiste kosten en betaaltermijn communiceert aan de debiteur. 

Incassobureau Arnhem inschakelen voor het buitenland

Het kan voorkomen dat je een internationale vordering hebt en dat je wilt dat er goed gekeken wordt naar de mogelijkheden om deze te incasseren. Als je de vordering uit handen geeft aan incassobureau Arnhem of zij vertalers in huis hebben. Naast de vertalers is het ook prettig als er native speakers zijn zodat er geen taalbarrière kan ontstaan tussen het incassobureau en de debiteur. 

Let er wel op dat de kosten-baten analyse van kleine internationale vorderingen meestal negatief uit zal pakken, waardoor je deze beter kunt afschrijven. De kosten voor vertalingen, internationale bemiddelingen, etc. kosten vaak meer dan dat de vordering waard is. 

Incassobureau Arnhem inschakelen doe je niet zomaar, het is een grote stap en je kunt met goede betaalafspraken en –termijnen meer procedures voorkomen dan je in eerste instantie zou denken. Als het niet anders kan, zoek dan een incassobureau dat bij jou en je debiteur past om tot een oplossing te komen.