Hoe schakel je een incassobureau in?

Het was al een grote stap om met een incassobureau contact op te nemen. Ik kon zelf niet meer bijhouden hoeveel klanten mij nog moesten en betalen en wanneer. Het was dan ook belangrijk om een betrouwbaar bureau te vinden die deze taak uit mijn handen kon nemen en betalingsachterstallen kon detecteren.

Incassobureau inschakelen

Snel en efficiënt klanten laten betalen

Hoe schakel je een incassobureau in voor twee opdrachten
Pre incasso kosteloos
De meeste van mijn klanten zijn bedrijven en daardoor kan ik via het incassobureau onmiddellijk na de vervaldatum van de factuur een herinnering kosteloos versturen. Ik hoefde enkel online een account aan te maken.
Bij particulieren ligt het wat anders omdat ik hierbij een 14 dagen brief moest opmaken met de exacte kosten van het incasso. Deze aanmaning heeft het incassobureau ook kosteloos verzonden via pre incasso.

No cure No pay incasso
Dit incassobureau heeft contact opgenomen met de klant en een betalingsregeling getroffen. Als de klant niet betaald, hoefde ik ook het incasso niet te betalen. Betaalt de klant dan zijn de kosten sowieso door de klant betaald.
Bij niet betaling kunnen zij de vordering doorsturen naar de kantonrechter. Ik kan te allen tijde beslissen om het dossier voordien nog kosteloos te laten sluiten.