Hoe draag jij bij aan een beter milieu?

In tijden van klimaatopwarming is het onwijs belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. In je eentje kan je niet het verschil maken, maar als iedereen het doet dan lukt het opeens wel. Daarom ligt het begin toch echt bij jou en kan jij het begin van het verschil maken. Misschien wil je dit al graag doen en besef je dat het echt niet zo langer kan. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat vind je misschien lastig en daarom beschrijft dit artikel verschillende tips om een duurzamer leven te leiden.

De tips om een duurzamer leven te leiden

Ga als eerste aan de slag met je afvalverwerking. Je gebruikt al snel veel meer plastic dan je zelf denkt en plastic is eigenlijk het grootste probleem. Door slim om te gaan met je afval kan je een hoop milieu schade besparen. Mr. Fill is een voorbeeld van slimme afvaloplossingen in jouw gemeente. Hierdoor kan je al op lokaal niveau bijdragen aan een beter milieu.

Ten tweede kan je denken aan een standaard tas voor je boodschappen in plaats van steeds een nieuwe plastic tas te kopen. Dit scheelt op jaar basis zo ontzettend veel plastic. Daar wordt je bijna eng van. Een simpele oplossing die al direct effect heeft.

Als derde tip kan je besparen op je energierekening en hierdoor een stuk minder stroom gebruiken. Dit hoeft dan ook weer niet opgewekt te worden en dit scheelt CO2 uitstoot. Slimme schakelmateriaal of slimme lampen kunnen je hierbij helpen. Ook Mr. Fill werkt op zonne-energie is zo groen. Een prachtig innovatief van slimme afvaloplossingen.

Op weg naar een betere wereld

Met deze tips kan je flink aan de slag en zo een stapje maken in de goede richting. We zijn er nog lang niet, maar we komen steeds verder. Op weg naar een betere wereld.