Het belang van schone WTW-filters

In veel appartementencomplexen in Nederland is een WTW-installatie aanwezig. Dergelijke installaties zijn voorzien van WTW-filters. Deze filters zorgen ervoor dat de lucht in het betreffende complex schoon blijft. Althans, de installatie doet het werk, maar zonder schone filters is er weinig eer te behalen. Indien de installatie niet beschikt over schone WTW-filters, behaal jij namelijk niet optimale rendement uit de installatie in het betreffende gebouw. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk slechter voor je gezondheid.

Vervang filters op tijd
WTW-filters moeten op tijd vervangen worden. Wanneer je dit niet doet, kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Schone WTW-filters zorgen namelijk voor een gezonde leefomgeving. Zo houden de filters bijvoorbeeld stof en bacteriën tegen. Deze kunnen zodoende niet meer via het luchtkanaal in een appartementencomplex belanden. Daarnaast leveren schone WTW-filters ook energiebesparing op. Wanneer filters niet of nauwelijks vervangen worden, raken deze verstopt. De installatie moet in dat geval harder werken en dat kost meer energie. Indirect zorgen schone WTW-filters dus ook voor lagere energiekosten.

Geld besparen op WTW-filters
Een WTW-installatie is behoorlijk duur. Ook het vervangen van de filters is niet bepaald goedkoop. Toch zijn er een aantal aanbieders die de WTW-filters voor een schappelijk bedrag verkopen. Veel mensen kopen deze afgeprijsde filters zonder hierbij na te denken. Niet verstandig. Waarom niet? Omdat goedkope filters de vervuilde lucht een stuk minder goed zuiveren. Wil jij dat jouw WTW-installatie optimaal werkt? Zorg er dan voor dat je ook WTW-filters van een goede kwaliteit hebt. Dit kost je misschien wat meer, maar je hebt er natuurlijk ook veel meer profijt van!