Het interieur van mensen is nooit af als er geen groen in de huiskamer te vinden is. Iedereen heeft wel een plant in de woonkamer, op de slaapkamer, de werkkamer of zelfs in de badkamer staan. Dat is ook niet zo gek, aangezien planten voor een rustgevende sfeer zorgen.

Een bezoek aan een tuincentrum is daarvoor de ideale plek om deze te vinden. De keuze is groot, dus voor iedereen is er wel iets wat bij het interieur past. Bovendien zijn er luchtverfrissende planten, die zorgen voor een gezonde atmosfeer. Ze nemen koolstofdioxide op uit de lucht en geven zuurstof af.

Planten en kleuren op de werkkamer

Planten zijn er in alle kleuren en maten. Een bepaalde kleur kan een bepaalde emotie met zich meebrengen, dus let er bij het uitkiezen van een plant op welke kleur dit wordt. Zo zorgen sommige planten voor een ontspannen sfeer en andere weer voor een opgewekte sfeer. Net als bij het uitkiezen van de verf op de muur is dit een factor in de werkkamer die invloed heeft op je emotie en bij de productiviteit van jezelf. Ik kan me voorstellen dat de verzorging van planten enige stress met zich mee kan brengen, doordat je de plant geregeld water moet geven en moet voeden. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Zo zijn er namelijk ook vetplantjes die maar twee keer paar jaar water nodig hebben. Hoewel nepplanten geen water nodig hebben, is dit af te raden omdat deze niet hetzelfde effect hebben als echte levende planten.

Gezonde en nuttige planten

Naast het feit dat sommige planten voor een gezonde atmosfeer zorgen, zijn er ook nog planten die je binnen kan zetten die voor een goede gezondheid zorgen. Denk hierbij aan fruitbomen, maar bijvoorbeeld ook aan de olijfboom. Van de olijfboom kun je de vruchten plukken en opeten. Ze bevatten namelijk gezonde vitaminen en mineralen die ook weer bijdragen aan een goede gezondheid en productiviteit.