Escape rooms zijn een hit in Nederland

Escape rooms zijn enorm populair. Zoals enkele jaren geleden sportscholen in rap tempo uit de grond werden gestampt is er nu geen stad of dorp te vinden zonder escape room. Het idee van een escape room is dat je alleen of met een groep vrienden in een kamer of meerdere kamers wordt opgesloten. Het is dan de bedoeling dat jij en je vrienden door middel van het oplossen van raadsels deze kamer weer verlaten binnen een uur. De meeste kamers hebben een bepaald thema, dit kan van alles zijn van horror tot de gouden eeuw. De raadsels kunnen daarnaast ook verschillen van een puzzel, een raadsel of een veilig slot waarvan de sleutel ergens verborgen ligt.  

Escape room vergelijk sites 

Zoals met elke niche waar veel unieke mogelijkheden in te vinden zijn is ook voor escape rooms een markt ontstaan voor het vergelijken van escape rooms. Google maar eens op vergelijk escape room en schrik niet van de vele opties de er zijn. De meeste vergelijksites werken zo dat er een overzicht van verschillende escape rooms wordt getoond. De voor- en nadelen en het liefst een review van eerdere bezoekers met een cijfer worden op de site weergegeven. Wanneer een bezoeker een bepaalde escape room leukt lijkt en de bezoeker via de vergelijk site de kamer boekt krijgt de vergelijk site een percentage van de winst die de escape room boekt. 

Scoren door middel van zoekmachine optimalisatie 

De vergelijk site probeert zo hoog mogelijk in de Google zoek resultaten terug te komen om op deze manier veel bezoekers naar de website te krijgen. Een website komt hoog in de zoekresultaten wanneer Google de website leest en denkt, deze website beantwoordt de vraag van de bezoeker. Dus wanneer jouw escape room vergelijking website on-page, off-page en technisch goed in elkaar zit op het gebied van escape room vergelijken heb je de grootste kans hoog in de zoekresultaten van Google terecht te komen. Hierbij helpt het wanneer bekende websites jouw website aanprijzen door middel van een linkje en wanneer jouw website een snelle mobiele versie bevat.