Doneer oude kleding aan het goede doel

grootvakstelling

Soms kijk je in je kast en zie je kleding die je werkelijk in geen jaren meer hebt gedragen. De kleding ziet er wel nog netjes uit en je vindt het dus zonde om deze weg te gooien, maar het zelf dragen zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Opeens herinner je je een palletstelling vol met ingezamelde kleding en je voelt je geïnspireerd. Je kiest ervoor om je kleding te doneren aan een goed deel en hier andere mensen mee te helpen. Dit is een erg nobel doel en je zal hier veel mensen mee blij maken. Dus, op naar het goede doel om je kleding te doneren!

Je hebt vaak meer kleding dan je denkt

De meeste mensen hebben nou eenmaal ontzettend veel kleding in huis en dan is het nog het ergste dat je maar een klein deel van je kleding regelmatig draagt. Bijna iedereen kent wel iemand die nog net niet een palletstelling vol met kleding in huis heeft. Het hebben van veel kleding is natuurlijk leuk, maar wanneer deze kleding is gemaakt op een manier die slecht is voor het milieu en door mensen die erbarmelijke arbeidsomstandigheden hebben wordt het hebben van zoveel kleding natuurlijk overbodig. Daarom zou het slimmer zijn als mensen beter gaan nadenken over de kleding die ze kopen en zich afvragen of het wel nodig is om nog een item aan hun kledingkast toe te voegen.

Help een ander en voel je goed

Wanneer je andere mensen helpt door je kleding te doneren voel je je waarschijnlijk ook goed omdat je denkt aan de medemens. Behalve het doneren van kleding kun je er ook voor kiezen om geld te doneren. Dit kun je maandelijks doen of eenmalig. Het is daarnaast ook een optie om naar de voedselbank te gaan en daar eten zoals blikjes met boontjes of sanitaire producten te geven aan mensen die het harder nodig hebben dan jij. Het is zeker dat deze mensen hier super blij mee zijn en het is natuurlijk altijd mooi wanneer je van dienst kunt zijn voor een ander in de samenleving.