Dit kan een EPA-U adviseur voor je doen

Het EPA-U label is een energielabel voor bedrijfspanden. EPA-U staat voor Energie Prestatie Advies voor “Utiliteitsgebouwen”, oftewel panden die niet bedoeld zijn voor bewoning. Het EPA-U label is nodig als je een bedrijfspand wilt verkopen of (opnieuw) wilt verhuren. Een EPA-U adviseur kan een rondgang door je bedrijfspand maken om zodoende de huidige situatie in kaart te brengen. Dit rapport kan door een mogelijk geïnteresseerde koper of huurder worden gebruikt om te beoordelen of het pand aan de verwachtingen voldoet.

Wat staat er in het EPA-U maatwerkadvies?

Een EPA-U adviseur maakt zoals gezegd een rondgang door het bedrijf en let daarbij op maatregelen die zijn genomen om het pand energiezuiniger te maken. Dit kan gaan om dubbele beglazing, isolatie van dak en muren en energiezuinige verwarming. Ook het installeren van zonnepanelen of duurzame apparaten zoals een zonneboiler of pelletkachel kunnen bijdragen aan het energiezuinig maken van het pand en worden dus in het EPA-U maatwerkadvies opgenomen. Ook kunnen hierin aanbevelingen staan om de situatie te verbeteren, zodat het EPA-U label uiteindelijk gunstig uitpakt. Een hoger label is immers gunstig voor verkoop of verhuur.

De kosten van energiezuinige maatregelen

Natuurlijk is het belangrijk dat een bedrijfspand zo energiezuinig mogelijk is. Maar als er maatregelen moeten worden genomen om een beter EPA-U certificaat te krijgen, dan hangt hier natuurlijk een kostenplaatje aan. De EPA-U adviseur neemt in het EPA-U Maatwerkadvies dan ook een kostenraming op van te nemen maatregelen. Dit maakt altijd onderdeel uit van het advies. Aan de hand hiervan kun je bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie aanvragen. Deze is voor ene grote groep ondernemers beschikbaar. Wel moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

Een afspraak maken met de EPA-U adviseur

Wil je een EPA-U certificaat aanvragen? Dan kun je hiervoor een afspraak maken met een deskundig adviseur. Alleen een hiertoe bevoegde professional mag namelijk het EPA-U Maatwerkadvies of het Certificaat opstellen. Normakk.nl is een bedrijf met inmiddels zeer ruime ervaring met het adviseren van bedrijven en investeerders over het duurzaam maken van bedrijfspanden. Wil jij ook een gedegen advies met een goede onderbouwing? Neem dan nu contact op met Normakk.nl via het contactformulier op hun website. Een afspraak maken kan natuurlijk ook telefonisch, bel dan met telefoonnummer 050 – 727 10 30.