De voordelen van social media

De laatste jaren zijn social media netwerken enorm in populariteit gestegen. Bijna iedereen heeft wel een profiel op minstens één van de populaire social netwerk kanalen. De kracht van social network is voor veel bedrijven bekend geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat deze profielen vaak inbraak doen op iemands privacy. Met de intrede van de nieuwe privacy wet is dit grote nadeel aan social media grotendeels verdwenen. Wij focussen ons daarom liever op de voordelen van social media. Ook deze week hebben we weer twee voordelen of trends in de social media wereld voor jou op een rijtje gezet.

Vergeet nooit meer een verjaardag

Een van de grote voordelen van social media is dat men bij het registreren of compleet maken van zijn of haar profiel een geboortedatum moet invoeren. Social media kanalen als LinkedIn en Facebook gebruiken deze informatie om een verjaardagskalender bij te houden. Hierdoor vergeet je de verjaardag van mensen in jouw privé of zakelijkse netwerk nooit meer. Zelfs bij het sturen van een verjaardag bericht wordt je geholpen. Gemak dient de mens!

Nooit meer koude sales

Met de opkomst van social media zijn er ook nieuwe termen ontstaan. Één van deze termen is social selling. Wat is social selling nou weer hoor ik je denken. Is het een online tel sell reclame achtige manier om producten aan te bieden? Nee, social selling is een zoals het woord al aangeeft sociale manier om producten of diensten aan te bieden. Doordat steeds meer mensen op social media kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn actief zijn is de wereld steeds kleiner geworden. Het is daardoor makkelijker geworden om in contact te komen met onbekenden met dezelfde interesses. Door content of informatie via deze social media kanalen aan te bieden aan mensen binnen of buiten jouw netwerk ben je actief in social selling.