De verkeersregelaar; verantwoordelijk en daadkrachtig
Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe je verkeersregelaar kunt worden. Met deze zeer afwisselende functie in de buitenlucht kun je het verkeer in goede banen leiden, in situaties waarin ze dat zelf niet meer kunnen. Om verkeersregelaar te volgen moet je eerst een cursus volgen en deze succesvol afronden. Hierin worden punten behandeld zoals veiligheid, wetgeving en omgaan met agressie. Daarna mag je jezelf bevoegd verkeersregelaar noemen en kun je beginnen met het zoeken naar verkeersregelaars vacatures.
Welke vaardigheden heb je nodig?
Als verkeersregelaar moet je daadkrachtig zijn en snelle beslissingen kunnen nemen. Het is essentieel dat je hier dan ook achter blijft staan. Zoals je je misschien kunt voorstellen zullen niet alle weggebruikers het altijd eens zijn met de beslissingen die je maakt en daarom moet je erg sterk in je schoenen staan. Je moet niet bang zijn om verantwoordelijkheid te nemen over een lastige situatie die alleen jij en je collega kunnen oplossen. Ook moet je niet bang zijn om in de regen, sneeuw of andere weersomstandigheden je werk te doen. Voor deze baan kun je elk moment worden opgeroepen, ongeacht de situatie of het tijdstip.
Is verkeersregelaar de baan voor jou?
Of jij geschikt bent als verkeersregelaar hangt volledig af van je houding en instelling. Het is een zeer afwisselende en interessante baan, maar het gaat niet allemaal over rozen. Denk je dat jij het aankunt, volg dan de cursus Bevoegd Verkeersregelaar en stap vol zelfvertrouwen de straat op.