Chatbot in Betting en Gaming

Gamen, een fenomeen wat zich al tientallen jaren afspeelt. Een grote ontwikkeling die zich heeft afgespeeld op verschillende fronten. Zo is er onder andere een overvloed aan verbeterde spelcomputers, verschijnen er elk jaar honderden nieuwe games en breid de gamewereld zich inmiddels al internationaal uit met onder andere e-sporters en organisaties. Betting zit in hetzelfde proces. Een proces wat zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld heeft. De fysieke weddenschap heeft zich inmiddels ontwikkeld tot digital betting en er worden steeds meer gokbedrijven toegestaan over de hele wereld.

Waarom werkt een chatbot voor betting?

Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner die als widget op de website geplaatst kan worden. De gebruiker zal in dit geval binnen no-time een antwoord krijgen, iets wat voor een gokker ideaal is. Gokken maakt een digitaliserende fase door, steeds meer word via het internet aangeboden in plaats van de lijstjes die je steeds moet inleveren. Het is dus handig om een snelle widget te introduceren op de site waarbij de gokker in dit geval snel kan reageren. Dit zal ertoe leiden dat en de vragen sneller beantwoordt worden en de klantenservice minder vol raakt. Dit zal uiteindelijk ertoe leiden dat de klantentevredenheid zal toenemen.

Waarom werkt een chatbot voor gaming?

Ook voor de klantenservice is een chatbot een goede optie in de gamebranche. Wanneer er klachten zijn over een spel raken verschillende sites oververhit en valt alles stil. Een chatbot zorgt in dit geval ervoor dat er rust terugkeert en dat iedereen geholpen kan worden met verschillende vragen. Dit zou ook kunnen zijn met het kopen van accessoires voor het gamen. Door een chatbot als widget hierin toe te voegen kan de klant snel zijn vraag stellen over hoe iets werkt. Het voordeel hiervan is dus net als bij betting, dat er snel antwoordt gegeven kan worden en dat zo de klanttevredenheid verbeterd zal worden. De chatbot zal voorgeprogrammeerd worden door chatspecialisten zodat de chatbot over genoeg kennis beschikt en zo in staat is om iedereen hiermee te helpen.