Besparen op je maandelijkse lasten met deze tips

We willen allemaal graag meer verdienen, maar dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. Toch is er een manier om snel en gemakkelijk meer geld over te houden aan het einde van de maand. Niet door het bedrag te verhogen dat binnenkomt, maar juist door het bedrag dat eruit gaat te verlagen. In deze blog geven we je daar een paar goede tips voor om je op weg te helpen. Lees dus gauw verder! 

Korter douchen 

De energierekening is vaak hoger dan we hadden verwacht. In veel huishoudens komt dat vooral door het douchen. Het kost namelijk ontzettend veel energie om warm water uit de douchekop te laten komen en we staan er toch al gauw een kwartier onder. Wanneer je jouw douchebeurten beperkt tot vijf minuten, wat ruim voldoende zou moeten zijn, zul je dit terugzien in je energiekosten! 

Tijdschriften opzeggen 

Ontvang je nog iedere maand of week een aantal tijdschriften? Je favoriete abonnement hoef je natuurlijk niet weg te doen, maar de rest kun je waarschijnlijk best missen. Kun je toch niet zonder? Lees dan online, waar je veel informatie en artikelen gratis tegenkomt.  

De loterij opzeggen 

Iedere maand meedoen met een loterij geeft je een kans op de jackpot, maar de kans is vrij groot dat die nooit gaat vallen. Misschien kun je dus beter de nationale postcode loterij opzeggen. Dan levert je dat onder de streep uiteindelijk veel meer geld op waar je iedere maand van kunt genieten. Een stuk beter dan een vierde kookboek, toch?  

Besparen levert geld op 

Het klinkt logisch, maar wanneer je uiteindelijk ziet hoeveel je overhoudt zul je je waarschijnlijk afvragen waarom je niet eerder begonnen bent met besparen. We wensen je veel succes bij het besparen en hopen dat je iets aan onze tips hebt!