Bescherm je huis tegen vocht met spinvliesfolie

Spinvlies is een non woven doek dat is vervaardigd uit een polymeer. Het is daardoor een erg sterk folie en daarmee goed bestand tegen vocht. Dit maakt het zeer geschikt als bouwfolie. Het wordt dan voornamelijk gebruikt aan de koude zijde. Door middel van spinvliesfolie wordt water geweerd, maar zorgt de damp-openheid ervoor dat het vocht zich een weg naar buiten kan vinden. 

spinvliesfolie

Niet alleen in de bouw, maar ook in huis

Spinvliesfolie kan niet alleen in de bouw worden gebruikt, maar ook in huis. Je kunt je huis dan eenvoudig beschermen tegen vocht. Het folie is namelijk erg dun en bespaart zo dus ruimte. Daarnaast heeft het een hoge dampdichtheid, waardoor al het vocht buiten de ruimte blijft. Verder is het folie milieuvriendelijk en duurzaam. 

Soorten folie

Er zijn diverse soorten folie om uit te kiezen. Welke het beste werkt in jouw situatie hangt af van waar je het folie wil plaatsen: het dak, de vloer, het plafond, in de schuur, de muren of in de kruipruimte. Elk soort folie heeft zijn unieke kenmerken. Zo is er bijvoorbeeld een dampdoorlatend folie. Dit folie beschermt je huis tegen vocht, stof en sneeuw en is vooral geschikt voor het dak. Verder is er nog dampopen folie dat voornamelijk beschermt tegen stuifsneeuw en regen en ook vooral geschikt is voor het dak. Ten slotte is er nog Uv-bestendig folie dat voor alle soorten gevelpanelen kan worden gebruikt.